2020-as eredményhirdetés

Kedves Pelso-kupázók!

Köszönjük a türelmeteket. Korábban abban reménykedtünk, hogy a február elejei Téli Tihany túrához igazítjuk a 2020-as Pelso kupa eredményhirdetését. A veszélyhelyzet még mindig tart, a Tihanyi Apátság termét nyilvánvalóan most nem bérelhettük ki, a Téli Tihany márciusi megrendezését pedig a természetvédelmi hatóság sem engedélyezte, így az idénre elmarad. Nehéz helyzetben vagyunk és voltunk, mert a Pelso kupa eredményhirdetését mindenképpen szerettük volna ünnepélyes körülmények között megtartani, méghozzá úgy, hogy meghirdethessük az idén induló Pelso kupát is, mert a sok bizonytalanság ellenére idén is készülünk a kupára!
Úgy terveztük, hogy március 6-án tartjuk az eredményhirdetést Budapesten, a Pelso Kupa központjában, bízva a helyzet oldódásában. A legújabb hírek szerint erre remény nincs, ezért húsvét után, április 10-én, szombaton 11 órára hirdetjük meg a Pelso kupa záróünnepségét Budapest, II. Lövőház utca 39. alatti Millenáris Irodaházba. Aki kupát nyert és nem tud eljönni, vagy már nincs kedve ennyit várni, átveheti március 8-tól ezen a címen a Szent Jakab Egyesület recepcióján hétköznap 9-től 5-ig, vagy később a 2021-es Pelso kupa túráin.
Ugyan a megszokottnál kevesebb információnk van a Balaton-felvidéki rendezésekről, a 2021-es Pelso kupa tervezetét mellékeljük, alighanem április 24-én Szentbékkállán, a Pirkanc túrával kezdünk, április elején a Pelso honlapján megnyitjuk a jelentkezést.
A helyzethez tartozó jótanács továbbra is: a túrázás a szabadban nemhogy nem veszélyes, hanem kifejezetten kívánatos, az erőnlét, állóképesség az egyik ellenszere a fertőzésnek, amennyire engedik, sok mozgást kívánunk a természetben. Mindenki vigyázzon magára, hogy indulhasson a 2021-es Pelso kupában!

Üdvözlettel: a rendezők

Veszélyhezet miatti Kupa módosítás

Kedves Pelso-kupázók!

A veszélyhelyzet miatt december 11-ig semmilyen rendezvény nem tartható meg, ráadásul lehetséges, hogy nemsokára teljes kijárási tilalom lesz. Noha a hétvégén Orbán Imre a Kinizsi túrát külön engedély alapján alighanem megtartja, de mi senkit sem bíztathatunk a kupa elnyerése kapcsán, hogy valaki a saját védekezési szempontjait csupán ezért feladja. A Tanúhegyek nyomában túrát sem rendezhetjük meg, reményeinket a vírus szétfoszlatta.

Tehát az idei kupát lezártuk, úgy tekintjük, hogy a hátralévő két futamot mindenki teljesítette.

Így a kupák kiírása annyiban változik, hogy Pelso kupát kap, aki 7-ből 4 túrát teljesít, a Pelso giga kupában pedig kevesebbet, 200 km-t kell (csak) teljesíteni. Az eredményt a honlapon ennek megfelelően fogjuk kihirdetni.

A nagyvázsonyi túra teljesítése nem számít bele a kupába, de mindenki fontolja meg, aki előnevezett, hogy még egyet túrázik, alighanem ez lesz az utolsó szervezett túralehetőség ebben az évben.

A kupák és különdíjak átadását a jövő évi Téli Tihany túra utáni ünnepségre tervezzük.

A túrázás a szabadban nemhogy nem veszélyes, hanem kifejezetten kívánatos, az erőnlét, állóképesség az egyik ellenszere a fertőzésnek, amennyire engedik, sok mozgást kívánunk a természetben. Mindenki vigyázzon magára, hogy indulhasson a jövő évi Pelso kupában!

Üdvözlettel: a rendezők