2023-as Kupa eredményhirdetése (Tihany, február 3. 15:00)

A 2023-as Kupa eredményhirdetése és a kupaosztás február 3-án a Téli Tihany túra után 3 órakor lesz a Tihanyi Bencés Iskolában. Mindenkit szeretettel várunk. Aki nem tud részt venni, jövő héttől át tudja venni a kiérdemelt kupát Budapesten a Kárpát Egyesület székhelyén (Lövőház utca 39.) vagy az idei kupa bármelyik túráján.

Megváltozott kiírás

Kedves Pelso-kupázók!
A Pelso Kupa következő túrája a Kinizsi Pál emléktúra lesz Nagyvázsonyban szeptember 19-én. A 40-es és 20-as táv mellett a Nagyvázsonyi poroszkáló lesz a meghirdetett 10-es táv. A Pelso Kupa programjából az Éjszakai tanúhegyek és a Felsőörsi nyolcas túrát mégsem rendezik meg.
Ennek megfelelően a kupa kiírása is megváltozott: Pelso kupát az kap, aki 9-ből 5 túrát teljesít, tehát a hátralévő 5 túra teljesítésével is elnyerhető a kupa, vagyis még elindulni is érdemes. A Giga kupa teljesítési feltétele is 300 kilométerre csökkent.
Szeretettel várjuk kupázóinkat és az új indulókat egyaránt.
Üdvözlettel: a rendezők

2020-as eredményhirdetés, 2021-es kupaindítás

Kedves Pelso-kupázók!

A Pelso kupa 2020-as eredményhirdetését végre megtarthatjuk, és az eddigieknek megfelelően összekötjük a 2021-es Pelso kupa indításával. Szombaton a Balaton túrával kezdődik a kupasorozat.

2021. június 26. Balatonfüreden 7, illetve 8 órától a balatonfüredi vasútállomás épülete előtt indul a kupa első túrája, a Balaton.
2021. június 26-án 16 órakor tartjuk meg a Pelso kupa 2020-as eredményhirdetését a balatonfüredi vasútállomás épületében.

Aki kupát nyert és nem tud eljönni, továbbra is lehetősége van átvenni a díjazást a Budapest, II. Lövőház utca 39. alatti Millenáris Irodaházban a Szent Jakab Egyesület recepcióján hétköznap 9-től 5-ig, vagy később a 2021-es Pelso kupa túráin.
A 2021-es Pelso kupára egy-két napon belül indul az előnevezés, a honlapon és a helyszínen is lehet nevezni.
Nagyon sajnáljuk, hogy a veszélyhelyzet miatt sem az eredményhirdetést, sem túrák hiányában a kupa indítását nem tudtuk rendes időben megszervezni.
Szeretettel várjuk régi kupázóinkat és az új indulókat egyaránt.

Üdvözlettel: a rendezők

2020-as eredményhirdetés – új időpont

Kedves Pelso-kupázók!

Hiába reménykedtünk, sem a fertőzések száma, sem a rendelkezések szigora nem konyultak le annyira, hogy megtarthassuk április 10-én az eredményhirdetést. A Pirkanc alighanem áttevődik őszre, a május 22-i Tanúhegyeket viszont nagyon meg szeretnénk tartani. Amint lehet, addig jó lenne megünnepelni a tavalyi eredményeket. Egyelőre május 2-ára tervezzük, tehát Budapesten, a Pelso Kupa központjában, vasárnap 11 órára hirdetjük meg újra a Pelso kupa záróünnepségét Budapest, II. Lövőház utca 39. alatti Millenáris Irodaházba. Aki kupát nyert és nem tud eljönni, vagy már nincs kedve megint várni, továbbra is lehetősége van átvenni a díjazást a fenti címen a Szent Jakab Egyesület recepcióján hétköznap 9-től 5-ig, vagy később a 2021-es Pelso kupa túráin.
Ha a helyzet engedi és a Tanúhegyekből lesz idén túra, akkor időben megnyitjuk a túrára és a Pelso honlapján a Pelso kupára a jelentkezést.
A helyzethez tartozó jótanács továbbra is: a túrázás a szabadban nemhogy nem veszélyes, hanem kifejezetten kívánatos, az erőnlét, állóképesség az egyik ellenszere a fertőzésnek, amennyire engedik, sok mozgást kívánunk a természetben. Mindenki vigyázzon magára, hogy indulhasson a 2021-es Pelso kupában!

Üdvözlettel: a rendezők

2020-as eredményhirdetés

Kedves Pelso-kupázók!

Köszönjük a türelmeteket. Korábban abban reménykedtünk, hogy a február elejei Téli Tihany túrához igazítjuk a 2020-as Pelso kupa eredményhirdetését. A veszélyhelyzet még mindig tart, a Tihanyi Apátság termét nyilvánvalóan most nem bérelhettük ki, a Téli Tihany márciusi megrendezését pedig a természetvédelmi hatóság sem engedélyezte, így az idénre elmarad. Nehéz helyzetben vagyunk és voltunk, mert a Pelso kupa eredményhirdetését mindenképpen szerettük volna ünnepélyes körülmények között megtartani, méghozzá úgy, hogy meghirdethessük az idén induló Pelso kupát is, mert a sok bizonytalanság ellenére idén is készülünk a kupára!
Úgy terveztük, hogy március 6-án tartjuk az eredményhirdetést Budapesten, a Pelso Kupa központjában, bízva a helyzet oldódásában. A legújabb hírek szerint erre remény nincs, ezért húsvét után, április 10-én, szombaton 11 órára hirdetjük meg a Pelso kupa záróünnepségét Budapest, II. Lövőház utca 39. alatti Millenáris Irodaházba. Aki kupát nyert és nem tud eljönni, vagy már nincs kedve ennyit várni, átveheti március 8-tól ezen a címen a Szent Jakab Egyesület recepcióján hétköznap 9-től 5-ig, vagy később a 2021-es Pelso kupa túráin.
Ugyan a megszokottnál kevesebb információnk van a Balaton-felvidéki rendezésekről, a 2021-es Pelso kupa tervezetét mellékeljük, alighanem április 24-én Szentbékkállán, a Pirkanc túrával kezdünk, április elején a Pelso honlapján megnyitjuk a jelentkezést.
A helyzethez tartozó jótanács továbbra is: a túrázás a szabadban nemhogy nem veszélyes, hanem kifejezetten kívánatos, az erőnlét, állóképesség az egyik ellenszere a fertőzésnek, amennyire engedik, sok mozgást kívánunk a természetben. Mindenki vigyázzon magára, hogy indulhasson a 2021-es Pelso kupában!

Üdvözlettel: a rendezők

Veszélyhezet miatti Kupa módosítás

Kedves Pelso-kupázók!

A veszélyhelyzet miatt december 11-ig semmilyen rendezvény nem tartható meg, ráadásul lehetséges, hogy nemsokára teljes kijárási tilalom lesz. Noha a hétvégén Orbán Imre a Kinizsi túrát külön engedély alapján alighanem megtartja, de mi senkit sem bíztathatunk a kupa elnyerése kapcsán, hogy valaki a saját védekezési szempontjait csupán ezért feladja. A Tanúhegyek nyomában túrát sem rendezhetjük meg, reményeinket a vírus szétfoszlatta.

Tehát az idei kupát lezártuk, úgy tekintjük, hogy a hátralévő két futamot mindenki teljesítette.

Így a kupák kiírása annyiban változik, hogy Pelso kupát kap, aki 7-ből 4 túrát teljesít, a Pelso giga kupában pedig kevesebbet, 200 km-t kell (csak) teljesíteni. Az eredményt a honlapon ennek megfelelően fogjuk kihirdetni.

A nagyvázsonyi túra teljesítése nem számít bele a kupába, de mindenki fontolja meg, aki előnevezett, hogy még egyet túrázik, alighanem ez lesz az utolsó szervezett túralehetőség ebben az évben.

A kupák és különdíjak átadását a jövő évi Téli Tihany túra utáni ünnepségre tervezzük.

A túrázás a szabadban nemhogy nem veszélyes, hanem kifejezetten kívánatos, az erőnlét, állóképesség az egyik ellenszere a fertőzésnek, amennyire engedik, sok mozgást kívánunk a természetben. Mindenki vigyázzon magára, hogy indulhasson a jövő évi Pelso kupában!

Üdvözlettel: a rendezők